Monday, 9 January 2017

DEMONSTRASI AMAN RUU 355 : ELOK BUAT KAT KELANTAN..BUKAN KE KELANTAN YANG NAK IMPLEMEN ?


pas akan mengadakan demonstrasi aman RUU 355.
tujuannya nak tunjukkan pada malaysia, semua orang sokong.
lokasi demo, dataran merdeka.

demonstrasi aman atau perhimpunan aman, ini hak mana-mana komuniti dalam malaysia untuk anjur.

dah termaktub dalam akta perhimpunan aman, yang diluluskan oleh parlimen.

pas nak buat, itu hak dia. cuma kalau boleh buatlah kat stadium mana-mana kat kelantan . RUU 355 ni nak implemen kat kelantan kan ?

buat dalam stadium kota baharu, mudah senang dalam kebenaran kerajaan negeri.

MCA bantah perhimpunan ni kat dataran.
manakala DBKL tak izin buat kat dataran.

nazri aziz kata itu hak pas nak buat demo..

demo ni bertujuan nak dapat sokongan rakyat. PAS AJAK UMNO PKR DAP BERSATU JOIN sekali.


pas kata dalam demo ni mereka nak explain pasal RUU 355. pas nak 300 ribu orang penuh dataran merdeka.

macamana nak explain dalam keadaan macam ni ya ?

bukankah ada lain lagi platform tenang mudah pas buat untuk explain pasal RUU 355 ni. ?

masa sesi parlimen sebulan kenapa tak jumpa semua ahli parlimen beri penerangan ?

sasaran demo bagus, tapi yang akan undi adalah ahli 222 ahli parlimen .

masa sidang parlimen lepas, pas ajak ahli parlimen umno je dengar pasal RUU 355.

patutnya dalam masa itu, pas ajak semua ahli parlimen join dan dengar.

ini masa dan peluang keemasan pas bentang depan2 pada ahli parlimen. 

kat situ boleh discuss semua, yang makro dan mikro.  kasi puas semua hati dengar penjelasan pas, tapi sayang pas tak buat.

sampai arini pas tak jumpa ahli parlimen dari sarawak. tapi pi london pas dah buat. london ke yang luluskan usul ni ?

elok benar kalau pas berani debat secara langsung dalam TV mngenai RUU 355.

pas panggil panel dia, dan yang skeptikal pun hadir. biar rakyat tengok kemampuan pas membalas hujah para skeptikal .

amacam pas ?




2 comments:

  1. Kat kelantan tak payah kot buat penerangan, awai2 rakyat kelantan dah setuju melainkan puak2 MCA/ MIC/ Gerakan/ DAP dan PAN jer yang banyak songeh. Tp rasa aku, baik BN jer yang bagi penerangan sebab depa yang cadang nak ambik alih untuk bentang dalam parlimen nanti.

    ReplyDelete
  2. Apa perlunnya PAS hendak menghimpunkan seramai 300,000 orang di Padang Merdeka pada 18.2.2017 semata-mata untuk memberi penerangan kepada Rakyat tentang RUU 355. Apakah PAS pasti kaum cina/india akan hadir diperhimpunan itu untuk mendengar penerangan PAS tentang RUU 355 sedangkan RUU itu hanya berkaitan pindaan kepada undang-undang syariat yang melibatkan orang Islam di Kelantan sahaja. Pada hematnya saya, perhimpunan itu mempunyai matlamat POLITIK PAS dan tidak lebih daripada itu. Apakah kerajaan (Negeri atau Persekutuan) perlu mengadakan perhimpunan seperti yang dirancang oleh PAS apabila ada RUU yang hendak dibentangkan diParlimen dimasa-masa akan datang? Akhirnya tak ada kerja lain selain mengadakan perhimpunan. Niat sebenar PAS untuk mengadakan PERHIMPUNAN RUU 355 PADA 18.2.2017 ADALAH PERHIMPUNAN POLITIK.

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.